Mental tränare & Coach

Har du funderat på…

– Det är ditt förhållningssätt till det du ska göra som styr hur du upplever det, om du ser praktiska hinder eller faktiska möjligheter.

– Kan du förändra ditt sätt att se på ”tråkiga” saker har du i samma stund ändrat ditt liv!

– Notera vilka ord du använder; Ofta är det så att själva ordvalet i sig hindrar dig eftersom det föder så många negativa tankar!

– Samma tänkande som fört dig dit du just nu befinner dig kommer inte  att föra dig dit du vill komma.

Välj dina tankar

Jag är övertygad om att det finns möjligheter för alla. Det är bara våra valda tankar som begränsar oss och inte omständigheterna. Testa att låta positiva tankar dominera ditt medvetande och se hur följden blir; sinnesfrid, glädje harmoni. Tänker du negativa tankar förstärks istället det negativa och allt blir fel.

Det förekommer ofta en ren kamp mellan negativa och positiva tankar i vår hjärna, därför gäller det att så fort en negativ tanke dyker upp att slå bort den och ersätta den med positiva
Som jag skrivit tidigare är inte att tänka positivt att blunda och skjuta undan problemen genom att alltid tänka att det ordnar sig och därför inte göra något konkret utan istället se klart och konkret på sina problem och försöka lösa dem, att se möjligheter. Att i alla lägen tro på möjligheterna och att förvänta sig att det kommer att lösa sig.

Det positiva tänkande är för mig ett val, det går att lämna det negativa tänkandet bakom sig och träna sitt positiva tänkande. Det bästa sättet att göra detta är att bestämma vad du vill, att lyfta fram det till ytan och se vad som behövs för att nå dit. Föreställ dig sedan att de delar som du måste göra för att nå ända fram redan är ordnade och känn känslan av hur detta känns. När du sedan går ut i ”verkligheten” och negativa tankar dyker upp, plocka då fram känslan du hade av att ha lyckats och du kommer att märka att hindren blir allt mindre och så även de negativa tankarna

Fokusera på vad du vill, sätt ett mål, ha ett positivt tänkande, en positiv attityd till allt du kommer att möta och allt som kommer och kan komma att hända. Behåll det kritiska och ibland logiska tänkande men slopa den negativa tvisten på tankarna. Var nyfiken på vad, hur och varför du ska utveckla ditt positiva tänkande. Börja nu och där du befinner dig. Oftast vill vi ha resultat på en dag men detta vore som att bygga rom på en dag, ett när vi vaknar i morgon är det fred på jorden etc. Jobba istället med delmål som för dagen är nåbara, dessa kommer sedan att stärka det positiva tänket och underlätta slutmålet. Lita på dig själv och din förmåga och tro eller än hellre VET på att du kommer att klara av det du vill.

Då och först då kan man vinna en seger över varje nederlag och slå det negativa i sank. Se till att låta varje utmaning, varje händelse och tanke bli till ännu en vedpinne i den positiva eld som du vill tända och som kommer att lysa vägen fram till ditt mål.

Kommentera

mariakehagia.se © 2015 • Mental Tränare & Coach

css.php