Mental tränare & Coach

Har du funderat på…

– Det är ditt förhållningssätt till det du ska göra som styr hur du upplever det, om du ser praktiska hinder eller faktiska möjligheter.

– Kan du förändra ditt sätt att se på ”tråkiga” saker har du i samma stund ändrat ditt liv!

– Notera vilka ord du använder; Ofta är det så att själva ordvalet i sig hindrar dig eftersom det föder så många negativa tankar!

– Samma tänkande som fört dig dit du just nu befinner dig kommer inte  att föra dig dit du vill komma.

Tankar och åsikter

Jag får ofta reaktioner på det jag skriver i denna krönika och det kan vara både ris och ros, oftast är det vin men ibland blir det bara vatten och i sällsamma fall även smutsigt vatten om ni förstår vad jag menar . Förra veckans skrivelse var inget undantag och denna gång har jag än så länge bara fått höra positiva saker, jag var faktiskt beredd på lite mer av det motsatta.

Men anledningen till att jag tar upp detta här och nu är för att förtydliga en sak. Det jag skriver och de tankar, funderingar och tips som jag försöker förmedla är inga absoluta sanningar, det är hur jag genom mina erfarenheter och via kontakt med olika människor uppfattar olika situationer och sätt som jag personligen skulle försöka lösa olika problem på.

Detta är viktigt att påpeka och samma sak gäller överallt, det finns mycket få absoluta sanningar om någonting, en viss medicin behöver inte göra dig frisk trots att den normalt hjälper andra och tvärt om så är det inte säkert att en person som trillar ut från en flygplan på 10 000 meters höjd dör.

Åsikter och tankar har ofta en förmåga att trigga andra människors tankar; tycker jag likadant, är det där verkligen rätt, hur skulle jag reagera om jag var i den situationen och så vidare och detta är en av sakerna som jag vill åstadkomma med mina små kåserier eller tips och idéer, att få andra att också tänka till.

Alla har nu inte den förmånen som jag har, att kunna låta ens tankar synas och läsas av andra på detta lättillgängliga sätt som Kalmarposten verkligen är men det finns andra sätt. I dagens IT samhälle kan i princip alla kommunicera med alla, var som helts och när som helst och oavsett om det handlar om Facebook, twitter, MSN eller andra sociala nätverk, börja dela med er av era tankar och åsikter.

En stor fördel med att göra detta är att man dels rensar sin egen hjärna och dels att när man sitter och skriver börjar man ibland även undra, är detta verkligen jag, skulle jag gjort på något annat sätt, man får helt enkelt andra infallsvinklar, framför allt när det går ett par dagar mellan händelser och själva skrivandet, så till nästa gång hoppas jag att fler av era börjar dela med er av era åsikter och tankar om vad som händer i er vardag

Kommentera

mariakehagia.se © 2015 • Mental Tränare & Coach

css.php