Mental tränare & Coach

Har du funderat på…

– Det är ditt förhållningssätt till det du ska göra som styr hur du upplever det, om du ser praktiska hinder eller faktiska möjligheter.

– Kan du förändra ditt sätt att se på ”tråkiga” saker har du i samma stund ändrat ditt liv!

– Notera vilka ord du använder; Ofta är det så att själva ordvalet i sig hindrar dig eftersom det föder så många negativa tankar!

– Samma tänkande som fört dig dit du just nu befinner dig kommer inte  att föra dig dit du vill komma.

Sommarvärmen ger kraft

Efter ännu en varm vecka med de varmaste dagarna i Kalmar sedan 1994 och en känsla av att man sitter på en taverna i grekland när man egentligen sitter och tar en kaffe på gården halv elva en söndagskväll då värmen fortfarande är 25 grader, det är fantastiskt det är som om medelhavet flyttat hit.Själv hade jag först tänkt att passa på att använda den varma sommaren till att åka ”billigt” till grekland, för som alltid när värmen kommer här hemma så sjunker priserna. Men när jag sedan tänkte om så: varför åka? Här hemma finna allt jag behöver, bad , sol och alla andra bekvämligheter som vi faktiskt har här hemma, så jag kommer troligen att vara kvar här och prova lite olika badplatser på närmare håll.

Förutom värmen som är så välbehövlig för de flesta så för solen även med sig andra positiva effekter: med ljuset så producerar kroppen mer D-vitamin vilket har betydelse för kalkomsättningen och mineraliseringen av skelettet men vi får även ökad ork, vi behöver inte sova lika mycket men kan ändå stiga upp glada och pigga på morgonen efter.

Det går även ett se ökat lugn ute och bland människor för när sommaren kommer med semestrar och barnen är hemma från skola eller dagis vill vi alla få chansen till sol och bad, till avkoppling och ett avbrott från den vanliga vardagen och många är vi som är rädda att ännu en sommar ska passera med regn och rusk, men inte längre, denna sommar kommer vi att minnas länge och de flesta av de jag möter är redan nöjda med sin sommar, de har stressat ner och kan njuta av sin ledighet.

Och så har vi då fotbollen, jag kan inte låta bli att ta upp det nu när så VM är över och Spanien vunnit för första gången vilket är jätteroligt men samtidigt så känns det lite trist för Holland som förlorar för tredje gången. Det de ändå visat på är att det gäller att kämpa och slås hela vägen in oavsett hur det går precis som det är för många av oss även i vardagen, vi kommer alltid till och från att möte motgångar och då gäller det att bita ihop och kämpa vidare och då kan sommarsolen vara en liten hjälp på vägen. Ha en fortsatt skön och avkopplande sommar.

Kommentera

mariakehagia.se © 2015 • Mental Tränare & Coach

css.php