Mental tränare & Coach

Har du funderat på…

– Det är ditt förhållningssätt till det du ska göra som styr hur du upplever det, om du ser praktiska hinder eller faktiska möjligheter.

– Kan du förändra ditt sätt att se på ”tråkiga” saker har du i samma stund ändrat ditt liv!

– Notera vilka ord du använder; Ofta är det så att själva ordvalet i sig hindrar dig eftersom det föder så många negativa tankar!

– Samma tänkande som fört dig dit du just nu befinner dig kommer inte  att föra dig dit du vill komma.

Positiva tankar förenklar livet

Tänk på att idag är första dagen av resten av ditt liv och att det är du själv som regisserar fortsättningen. Bli din egen regissör och planera ditt kommande liv. Skapa det liv du vill leva, det liv som du drömmer om eller som du hoppas på, allt handlar om din tankar…

Det gäller att komma ihåg att du själv är en produkt av dina egna tankar….. Har du en positiv uppfattning om dig själv kommer dina medmänniskor att bemöta dig positivt. Har du däremot en negativ uppfattning kan du heller inte räkna med någon större uppskattning från dina medmänniskor. Därför är det direkt avgörande att du tränar dig i att ha en positiv uppfattning om dig själv, en bild där det du vill göra är möjligt

Du måste träna dig i att besegra de negativa tankarna och ersätta dem med ett positivt tänkande. Pröva att förändra din nuvarande attityd till dig själv och din omgivning genom att intala dig att du känner dig på ett visst sätt. Upprepa högt för dig själv: jag är glad samtidigt som du ler och skrattar lite lätt. Säg att du är nöjd med dig själv samtidigt som du sträcker på dig lite extra. Gör sedan detta MINST TIO gånger/dag tills du känner att det du vill känna blir naturligt.

Genom att medvetet tänka positiva tankar kan du programmera in allt som är viktigt och betydelsefullt för dig och som du vill uppnå. Glädje, kärlek tro, hopp och höga målsättningar. Vad människor kan föreställa sig och tro på det kan man också uppnå. Kom även ihåg att vi tänker i bilder..säger du t ex att tyvärr har vi fått ett problem så är det troligen en ganska tråkig film som spelas upp. Säger du istället att vi står inför en spännande uppgift och att det ska bli en verklig utmaning så kommer det att spelas upp en positiv film. Positiva ord skapar positiva bilder och positiva bilder skapar resurser och engagemang.

Det svåraste många gånger är att bryta mönster, att ändra sina tankebanor. Många gånger vet du att du tänker fel men vet inte hur du ska vända detta, gör då så här. Nästa gång du kommer på att du tänker negativt använd dig av tanke- stopp vilket är precis som det låter, du ska lära dig att säga stopp till dig själv och omedelbart ersätta de negativa tankarna med positiva. Tanke stopp fungerar dock inte om du inte i förväg förberett vilka positiva tankar som ska matas in, det du egentligen vill ska hända eller det du skulle vilja/behöva tänka vid detta tillfälle.

Verkar detta för enkelt? Det är just det enkla som brukar fungera och vad har du att förlora på att prova, du kan ju i värsta fall bara tänka fler positiva tankar.

2

2 svar till “Positiva tankar förenklar livet”

  1. mariakehagia skriver:

    Trött på att förföljas av människor som inte vågar stå för det de skriver.
    Om jag är negativ och otrevlig vilket jag har svårt att tro, hur är du själv?

    Maria

  2. J skriver:

    Fascinerande att en så otrevlig och negativ människa kan föreläsa i positivt tänkande.

Kommentera

mariakehagia.se © 2015 • Mental Tränare & Coach

css.php