Mental tränare & Coach

Har du funderat på…

– Det är ditt förhållningssätt till det du ska göra som styr hur du upplever det, om du ser praktiska hinder eller faktiska möjligheter.

– Kan du förändra ditt sätt att se på ”tråkiga” saker har du i samma stund ändrat ditt liv!

– Notera vilka ord du använder; Ofta är det så att själva ordvalet i sig hindrar dig eftersom det föder så många negativa tankar!

– Samma tänkande som fört dig dit du just nu befinner dig kommer inte  att föra dig dit du vill komma.

Lindsdals If och IFK Kalmar

Ikväll var jag ute i Lindsdal och jobbade åter igen med herrlaget. Det är exakt 1,5 år sedan vårt sammarbete började:)

Nu är målet högt ställt div 1 nästa..håll i er nu allt händer när man börjar att jobba mentalt 🙂

Mental träning är enkelt det handlar inte om att  dagdrömmaa och hoppas att något magiskt ska hända utan det är att ta ansvar för sina mentala processer och använda sig utav bildspråk.

Ikväll pratade jag med killarna om gamnacken,  vilket innebär att inte hänga med huvudet utan att ha ett vinnande kroppsspråk. Vi pratade om de tror att det är möjligt att spela i div 1 och vad som krävs för att spela där. Vidare om prestationpsykologi och de två rösterna i huvudet som påverkar mitt resultat. Viljan att vilja vinna eller rädslan att förlora.

Det intressanta tycker jag  när jag jobbar med lag är att lyfta fram snacket i omklädningsrum, och utanför planen, där tränaren inte finns. Hur pratar spelarna till varandra och vad har de för kroppsspråk mot varandra. Jag brukar säga att jag inte är expert på fotboll eller andra sporter men jag är expert på det mentala inre spelet:)

Igår hade jag IFK Kalmar och flickor 96. Det är så roligt att jobba med barn för de är så härligt positiva och roliga. De vågar göra bort sig och tycker det är ok på något sätt 🙂

Jag ser en klar skillnad när jag  jobbar med tjejer och speciellt så unga tjejer de bryr sig mycket om varandra och om motspelarna:) På något sätt ska man vinna schysst över motståndarlaget.  Jag måste erkänna att jag har blivit så skadad eller vad jag nu blivit så min första reaktion var, varför vara schysst mot motståndaren? Det är ju bara att vinna, men idag när detta grott i mitt undermedvetna så har jag idag tänkt att så underbart att våra barn är så schyssta, det är ju det jaq som vuxen också ska eftersträva att vinna och göra det schysst……… Är det någon som vet hur man gör?????

 

Må väl nu

Maria Kehagia

Kommentera

mariakehagia.se © 2015 • Mental Tränare & Coach

css.php