Mental tränare & Coach

Har du funderat på…

– Det är ditt förhållningssätt till det du ska göra som styr hur du upplever det, om du ser praktiska hinder eller faktiska möjligheter.

– Kan du förändra ditt sätt att se på ”tråkiga” saker har du i samma stund ändrat ditt liv!

– Notera vilka ord du använder; Ofta är det så att själva ordvalet i sig hindrar dig eftersom det föder så många negativa tankar!

– Samma tänkande som fört dig dit du just nu befinner dig kommer inte  att föra dig dit du vill komma.

Digital mental träning

Med tanke på att vi mer eller mindre alla är delar av det allt mer digitala samhället så kommer denna veckas spalt handla lite om den digitala mentala träning som finns att tillgå i form av diverse appar. Självklart kan man ju välja att spela in mig på sin mobil eller bandspelare för de som fortfarande använder dessa, men en enklare väg, i väntan på att min egen app kan lanseras, är att använda någon av de befintliga 😉

Fördelarna med en digital motsvarighet är så klart att vi kan ha den med oss och få stöd när vi som bäst behöver det. Den kan vara inför ett prov i skolan, möte med chefen, en viktig match eller enbart för att bättra på vår självkänsla och höja vår tro på oss själva. Det finns flera appar ute på marknaden av både varierande kvalité och för olika system (Apple, Android, eller dator) men en av de bättre är Olof Röhlanders PeppApp som finns för både Iphone och Androidbaserade enheter.

Appen är uppbyggt kring 14 ljudspår, byggda som monologer, med mental coaching och peppning inom flera vardagliga områden. För varje område leder Olof oss genom situationen och försöker skapa en ljus bild och utgång istället för att vi ska fastna i en negativ eller dålig tankespiral. Självklart är dessa spår generella och inte optimerade för varje enskild individ men de ger en mycket bred och bra grund att stå på och kan många gånger vara det som ger det där sista lilla extra som vi för stunden behöver. Och så bästa av allt – Appen är helt gratis och kan laddas hem via respektive mobils ”affär” sök helt enkelt bara på peppapp.

Kommentera

mariakehagia.se © 2015 • Mental Tränare & Coach

css.php